نقره ها

View as Grid List

مورد ۲۵-۳۶ از ۵۱

Set Descending Direction
در صفحه

پانسمان نقره چیست ؟

پانسمان های نقره محصولات موضعی مراقبت از زخم میباشند که از نقره یونی حاصل می شوند. این محصولات مقداری نقره را بطور مکرر بر روی زخم ترشح می کنند و باعث به وجود آمدن عملکرد ضد میکروبی یا ضد باکتریایی میشوند. نقره بر اساس مقدار ترشح و باکتری های موجود در زخم از پانسمان به سطح زخم فعال می شود در دو دهه اخیر استفاده از یون های نقره در تولید انواع پانسمان نقره توسعه پیدا کرده است. پانسمان نقره جزو دسته های پانسمان ضد باکتری می باشد.

صدها سال است که از نقره به عنوان یک آنتی بیوتیک سطحی در زمینه مراقبت از زخم استفاده می گردد. یون های نقره، عناصر فعالی برای کشتن سریع طیف گسترده ای از میکروب ها میباشند. این عناصر به کمک بلوکه کردن سیستم تولید انرژی در باکتری ها، باعث مرگ آن ها شده و در عین حال به سایر ارگانیسم های سالم در محیط آسیبی وارد نمیکنند.

پانسمان نقره برای زخم

نکته مهم : از دید طبقه بندی محصولات ، “پانسمان نقره” با “پانسمان نقره دار” متفاوت است ، پانسمان نقره به یک نوع محصول اشاره میکند که نقره خاصیت اصلی آن است ، در حالی که ویژگی “نقره دار” در طیف وسیعی از محصولات پزشکی (مثل جوراب نقره دار ) و همچنین در محصولات درمان زخم (مثل پانسمان اگزوفایبر نقره دار ) وجود دارد . در جستجو و انتخاب محصول به این نکته توجه بفرمایید

یون های نقره به شکل های متفاوتی برای ساخت پانسمان استفاده میشوند:پانسمان آلژینات نقره

پانسمان آلژینات نقره

 

پوشش خارجی پانسمان

یک یا هر دو سطح خارجی پانسمان را سطح مشبک نقره دار پوشش داده و در تماس مستقیم با زخم می باشد. نقره در این نوع پانسمان مستقیما سبب مرگ میکروب ها می گردد.

در داخل ساختار پانسمان

نقره به 3 صورت در ساختار پانسمان استفاده میشود که شامل موارد زیر است :

  • درون ساختار لایه خارجی پانسمان
  • فضای داخلی پانسمان

نقره بعد از جذب ترشحات زخم به عنوان یکی از عوامل سازنده تار و پود پانسمان به باکتری های موجود در آن حمله می کند. امکان دارد که مقداری از نقره از پانسمان و از طریق رطوبت به زخم انتشار پیدا کند.

  • نوع سوم ترکیبی از دو نوع پانسمان بیان شده میباشد

پانسمان نقره برای سوختگی

همانطور که می‌دانید عواملی همانند تماس با جسم داغ و شعله، مواد شیمیایی، حرارت شدید، بخار مایعات و برق گرفتگی می‌تواند در به وجود آمدن سوختگی‌های خفیف و شدید تاثیر گذار باشد. سوختگی‌های کوچک را می‌توان با استفاده از مراقبت‌های عمومی و استفاده از کرم موضعی و پانسمان‌های سطحی تحت درمان قرار داد، البته سوختگی‌های وسیعتر نیز وجود دارند که طی آن بافت‌های زیرین پوست دچار آسیب‌های جدی می‌شوند و احتمال بروز عفونت در آن‌ها خیلی بیشتر میباشد، انتخاب مناسب در این موارد استفاده از پانسمان‌های نقره به شکل خمیر، ژل و هیدروکلوئید میباشد. پانسمان نقره با دارا بودن خاصیت ضد باکتریایی همچنین می‌توانند میزان تورم و درد زخم‌ها را تا حد قابل توجهی کم کنند.

 

پانسمان نقره برای سوختگیپانسمان نقره برای سوختگی

پانسمان نانوکریستال نقره

پانسمان نانوکریستال نقره با درصد بالای نقره

 

میزان نقره پانسمان زخم

واحد اندازه گیری نقره ppm می باشد مثلا در یک پانسمان به نسبت مساحت هرچقدر این عدد بالا باشد نشانه بیشتر بودن میزان نقره پانسمان می باشد و بمعنای بیشتر بودن اثر آنتی باکتریال آن می تواند باشد البته در نظر داشته باشید که هرچقدر نقره بیشتر باشد دلیل بر سریعتر درمان شدن زخم یا بهبود آن نمی تواند باشد این رقم طی یک نرمی توسط شرکت سازنده طی آزمایشات و تحقیقاتی که بروی کیس های خود انجام می دهد انجام می شود پس رقم خیلی بالا یا خیلی پایین آنها به معنای خوب یا بد بودن آنها نمی باشد.

پانسمان نقره برای زخم بستر

زخم‌های بستر در اثر عواملی مثل عدم تحرک و ایجاد فشار از سوی استخوان‌ها به پوست ایجاد می‌ گردند، زیرا که به مرور زمان پوستی که در محل تحت فشار میباشد به شدت نازک میشود و نهایتا موجب ظهور زخم بستر می‌شود. بر اساس شواهد می‌توان بیان کرد که زخم بستر با وجود عواملی همچون بیماری دیابت و نقص و ضعف سیستم ایمنی تشدید می‌ گردد. در اینگونه موارد می‌توان با استفاده از پانسمان‌های نقره مانع از بروز عفونت و همچنین رشد باکتری شد. همچنین ممکن است که در برخی موارد شدت و عمق زخم بستر زیاد و گسترده باشد که در این شرایط  پانسمان‌های نقره که به شکل نواری هستند مورد استفاده قرار میگیرند می توانید جهت اطلاعات بیشتر درمان زخم بستر را ببیند

پانسمان نقره برای زخم دیابتی

یکی از انواع زخم های مزمن زخم پای دیابتی میباشد که ممکن است افرادی که مبتلا به دیابت میباشند به آن دچار شوند. این زخم ها بخاطر اختلال در گردش خون، نوروپاتی دیابتی و عدم مدیریت سطح قند خون دارای خطر بالای عفونت میباشند و اگر مدیریت نشوند می توانند خطرناک شوند. زخم پای دیابتی اگر درمان نشود مستعد عفونت گسترده بوده و حتی ممکن است منجر به مرگ شخص شود. در موارد حاد حتی امکان دارد پزشک قطع عضو را تجویز کند. بنابراین باید زخم شدن پا در بیماران دیابتی را جدی گرفت. پانسمان نقره می تواند زخم پای دیابتی را بهبود ببخشد و مانع از عفونت  یا موجب کاهش عفونت آن شود،علی الخصوص اگر در مراحل اول زخم از آن استفاده گردد.

انتخاب شکل مناسب پانسمان نقره بستگی به تشخیص پزشک دارد و با توجه به نوع زخم پای دیابتی انتخاب میشود مانند پانسمان نقره نواری، پانسمان آلژینات ، یا پانسمان هیدروکلوئید که میتوانید از آنها استفاده کنید.

 

اسپری نقره دار ژل نقره دار

ژل نقره دار و پانسمان اسپری نقره دار

پانسمان های نقره می توانند بصورت ژل یا اسپری نیز باشند

پانسمان نقره برای کیست مویی

با توجه به اهمیت زیاد مراقبت های بعد از جراحی کیست مویی پزشکان در روند بهبودی سریعتر این بیماری همواره بر رعایت مراقبت های لازم پس از جراحی تاکید دارند. آیا پس از جراحی کیست مویی باید برای تعویض پانسمان حتما به کلینیک مراجعه کنیم؟ چگونه خودمان می‌توانیم در منزل این پانسمان را عوض کنیم؟ چند بار در طول روز باید پانسمان تعویض گردد؟ درادامه می‌خواهیم به مهم‌ترین سوالات شما در مورد پانسمان کیست مویی پاسخ دهیم.

یکی از روش‌های مهم مراقبتی پس از جراحی سینوس پیلونیدال اطلاع از نحوه پانسمان آن میباشد. همانطور که اطلاع دارید درمان کیست مویی به روش‌های متفاوتی انجام میشود که طریقه پانسمان با توجه به روش درمان متفاوت خواهد بود. بصورت کلی جراحی کیست مویی به 2 روش باز و بسته انجام می گردد. در جراحی بسته کیست مویی زخم‌ بسته شده و دیگر نیازی به تعویض مداوم پانسمان نخواهد بود در صورتی که در جراحی باز سینوس پیلونیدال محل زخم بخیه نمی‌خورد تا به مرور زمان بهبود پیدا کند. در این روش  پانسمان را باید به صورت روزانه تعویض کنید. 

زخم باز مستعد ابتلا به عفونت میباشد. در نتیجه محل زخم باید همواره استریل و فاقد هرگونه آلودگی باشد. پس از اینکه جراحی کیست مویی انجام دادید چه بصورت جراحی باز، یا بسته و یا حتی لیزر کیست مویی باید توجه بیشتری نسبت به تعویض به موقع پانسمان خود داشته باشید. با تعویض مداوم پانسمان از جمع شدن باکتری و عفونت کیست مویی زخم جلوگیری خواهید کرد. هرچه زخم ناشی از جراحی کیست مویی زودتر بهبود یابد موجب کم شدن طول دوره نقاهت این بیماری میشود

 

پانسمان نقره انتقال دهنده ترشحات

پانسمان نقره انتقال دهنده ترشحات

عوارض پانسمان نقره آیا نقره برای زخم ضرر دارد

پانسمان نقره اثر سمی خاصی بر فیبروبلاست زخم پای دیابتی دارد که می تواند موجب کاهش فعالیت سلولی و سنتز کلاژن آن شود. علاوه بر این می تواند مورفولوژی سلول را به طور قابل توجهی تغییر دهد. تعدادی از بررسی های متاآنالیزها و سیستماتیک به ما نشان داده اند که پانسمان های نقره به صورت قابل ‌توجهی موجب کاهش بوی بد عفونت و ترشحات زخم می گردند. علائم مرتبط با درد را نیز بهبود می‌ بخشند. در مقایسه با درمان های جایگزین زخم در زخم های مزمن و عفونی، زمان استفاده از این پانسمان طولانی تر است. امکان دارد از پانسمان نقره به عنوان پانسمانی به منظور مدیریت ترشحات زخم هایی مثل زخم های جراحی ، سوختگی و زخم پای دیابتی استفاده گردد

نکته قابل توجه در مورد نقره هم می توان به مقاومت میکروبی آن اشاره نموند یعنی شما اگر مدت طولانی از این پانسمان استفاده می کنید ممکن است این مقاومت شکل بگیرد و عملا نقره بی اثر بشود بخاطر همین به شما پیشنهاد می دهیم گاها یک هفته از موارد ضد باکتری دیگر به غیر نقره استفاده کنید مانند پانسمان عسل یا پانسمان های آنتی باکتریال دیگر 

مشاوره در مورد پانسمان نقره

اگر در انتخاب پانسمان نقره دچار مشکل شده اید یا اینکه نمی توانید گزینه مناسب را انتخاب کنید از طریق مشاوره زخم طب باکس ما می توانیم به شما کمک کنیم 

انواع پانسمان فوم نقره

نمونه پانسمان فوم نقره سیلیکونی ضد حساسیت

پانسمان نقره کتتر

نمونه پانسمان نقره کتتر