پانسمان کلاژن

View as Grid List

مورد ۱-۱۲ از ۱۴

Set Descending Direction
صفحه
در صفحه

پانسمان کلاژن

کلاژن درون پانسمان کلاژن با فیبروپلاست ها تولید می شود و یکی از پروتئین های فراوان در بدن انسان می باشد کلاژن از ساختار پروتئین طبیعی است در تمامی روال بهبود زخم تاثیر گذار است. کلاژن با تحریک مهاجرت سلولی به بوجود آمدن بافت جدید کمک می کنه بخاطر خواص ساختاری کلاژن بافت تازه یا کلاژن تازه تشکیل شده جدید را در محل زخم می نشاند کلاژن در فرآوری رطوبت زخم هوشمند عمل می کند بسته به شرایط زخم استفاده از پانسمان کلاژن و عدم استفاده از آن می تواند هر زمانی باشد کلاژن ها از کلاژن گاو مرغ یا خوک تهیه می شوند روش آن ها با استفاده از سلولز دوباره سازی شده اکسید شده که نوعی مواد گیاهی است با کلاژن ترکیب شده تا یک پانسمان کلاژن  قادر به تماس و محافظت عوامل رشد تولید شود.

پانسمان کلاژن چیست ؟

کلاژن پروتئین طبیعی است که در بدن تولید می شود و برای سلامتی، شادابی و استقامت بدن بسیار مفید است. کلاژن اصلی ترین پروتئین در بدن انسان است که از زنجیره 3 پروتئین که به صورت مارپیچی به هم متصل هستند تشکیل شده است. این ساختار منحصر به فرد باعث خاصیت ارتجاعی در آن می شود. تقریبا 33% پروتئین های بدن کلاژن می باشند. این پروتئین از بافت و اندام های بدن حمایت کرده و باعث اتصال آنها به استخوان می شود. در حقیقت استخوان ها نیز ترکیبی از کلاژن ومواد معدنی از قبیل کلسیم و فسفر می باشند. نقش کلاژن در بافت ها، مشابه نقش فولاد در ساختمان ها می باشند که باعث شکل دهی و حفظ ساختار کلی آن بافت می شود.

کلاژن باعث تسریع بهبود زخم می شود و در نتیجه در مورد زخم های دیرجوش بهترین است. بیشترین اثر آنها در مورد زخم هایی است که حاوی بافت مرده نیستند. این پانسمان زخم نیز نباید برای سوختگی های درجه سه و زخم های خشک تجویز شود.

هنگام انتخاب یک پانسمان کلاژن، نوع کلاژن موجود در ان، نحوه تولید پانسمان و نحوه عملکرد پانسمان برای کاهش انزیم های پروتئولیتیک و داربست برای بهبودی را در نظر بگیرید. پانسمان کلاژن می تواند خواص ضد عفونی، ضد التهابی، ضد فیبروتیک و ضد درد را فراهم کند و همچنین رگ زایی را ترویج کند، بدن را به حالت و عملکرد طبیعی خود باز گرداند و پایه ای برای بهبود زخم فراهم کند.

مزایای پانسمان کلاژن

محصولات زخم پیشرفته قدیمی تر در جهت کنترل رطوبت محیط زخم مدیریت آن و کنترل تعرق مایع های زخم کاربرد دارند اما پانسمان کلاژن عوامل درمان زخم و مواد زیستی عامل های رشد خلع های خاصی که در محیط های زخم مزمن مخصوصا شکل میگیرد رو رفع می کند یکی از دلایل مهمی که بیشتر در زخم های مزمن یا سرطانی استفاده می شود همین مورد می باشد.

 

  • کلاژن طبیعی و غیر سمی است که با سلول های بیمار شناسایی می شود احتمال ایجاد مشکل بسیار کم است
  • کلاژن برای بافت تازه بصورت رسوب یا نشست سلولی را افزایش می دهد به عنوان یک زنجیره داربستی چسبندگی ایجاد کرده و مهاجرت سلولی را کاهش می دهد.
  • کلاژن محرک بافت آوری است همچنین منقبض شدن بافت زخم کمک می کند.
  • برخی از پانسمان کلاژن قابل جذب زیست تخریب پذیر است برخی از پودر ها اینطوری هستند بنابراین نیازی به برداشتن از زخم نیست.
  • از آنجایی که کلاژن در زخم تجزیه می شود،اسیدهای آمینه آزاد شده می توانند مجددا توسط سلول ها استفاده شوند
  • بواسطه جذب کلاژن و آزاد شدن آسید های آمینه می توانند بوسیله سلول ها مورد استفاده قرار گیرند.
  • ماکروفاژها و فیبروبلاست ها به محل زخم می رسند
  • وجود آنزیم MMP ها برای دبریدمان زخم ضروری است  کلاژن ها از فعالیت آنزیم های MMP جلوگیری کرده زیرا که MMP ها در درمان زخم ایجاد اختلال می کنند به همین خاطر کلاژن بستری جهت جایگزین شدن MMP ها بیش از مقدار لازم فراهم کند و میزان MMP را درون زخم کاهش دهد.

 

تشکیلات پانسمان کلاژن زخم

استفاده از پانسمان کلاژن یا بصورت ورقه ای یا بصورت پودری می باشد ممکن است بصورت مایع هم باشد اما در حال حاضر مدل های ورقه ای یا پودری در کشور رایج است معمولا کلاژن مورد استفاده در صنعت پانسمان یا تجهیزات پزشکی از کلاژن حیوانی گاوی یا کلاژن خوکی می باشد که بیشتر از سایر موارد استفاده می شود

پانسمان کلاژن یا بصورت ورقه ای ، بصورت پودری یا بصورت پانسمان فوم و فیلم می باشد ممکن است بصورت مایع هم باشد اما در حال حاضر مدل های ورقه ای یا پودری در کشور رایج است همچنین کلاژن می تواند با ترکیبات آنتی باکتریال بصورت پانسمان ضد باکتری یا پانسمان نقره برای خواص ضد میکروبی آن نیز استفاده شود که فایده های بیشتری برای بیماران دارد.