مزایا و معایب استفاده از بادام زمینی برای افراد مبتلا به دیابت

مزایا و معایب استفاده از بادام زمینی برای افراد مبتلا به دیابت

 

درباره بادام‌ زمینی

بادام‌ زمینی دارای مواد مغذی متعددی است که می‌تواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید باشد. خوردن بادام زمینی و محصولات شامل آن، ممکن است به موارد زیر کمک کند:

  • بالا بردن کاهش وزن
  • کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی
  • کنترل قندخون
  • جلوگیری از ابتلا به دیابت در افراد

با این‌ حال، بادام‌ زمینی دارای خطراتی هم می‌باشد. اگر شما مبتلابه دیابت نوع 2 هستید، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مزایا و معایب استفاده از بادام‌زمینی مطلب زیر را بخوانید.

 

مزایای بادام‌ زمینی برای افراد مبتلابه دیابت نوع 2

اضافه کردن بادام‌زمینی و کره بادام‌زمینی به رژیم غذایی به‌خصوص اگر مبتلابه دیابت نوع 2 باشید، می‌تواند مفید باشد. بادام‌زمینی مزایایی شبیه مغزه جات‌های درختی مانند گردو و پسته دارد. همچنین بادام‌زمینی نسبت به سایز مغزه جات‌ها ارزان‌تر است پس اگر به دنبال صرفه‌جویی در هزینه هستید و هم چنان نیاز به مواد مغزی دارید، بادام‌زمینی گزینه مناسبی است.

بادام زمینی به کنترل قد خون کمک می کند

بادام‌زمینی به کنترل قند خون کمک می‌کند

اگر مبتلابه دیابت هستید، باید مقدار گلیسمی غذاهایی که می‌خورید را کنترل کنید. اساس مقدار گلیسمی این است بدن شما با چه سرعتی کربوهیدرات را به گلوکز و یا قند خون تبدیل می کند. شاخص گلیسمی یک مقیاس 100 مرحله‌ای می باشد که غذاها را براساس تبدیل آن ها به قند خون رتبه بندی می کند. غذاهایی که باعث رشد سریع قند خون می شوند در درجه بندی مقدار بالاتری می گیرند. آب که هیچ‌گونه اثری بر قند خون ندارد، در این درجه‌بندی مقدار صفر را می‌گیرد. بادام‌زمینی دارای شاخص گلیسمی 13 می باشد که جز غذاهای کم ارزش از نظر شاخص گلیسمی به شمار می آید. بر اساس مقاله ای در مجله تغذیه بریتانیا، خوردن بادام زمینی و کره بادام زمینی در صبح می تواند قند خون شما را کنترل کند. بادام زمینی همچنین به کاهش مقدار انسولین غذاها با شاخص گلیسمی بالا کمک می کند. یکی از دلایل اینکه ممکن است بادام زمینی به کنترل قندخون کمک کند مقدار زیاد منیزیم آن ها می باشد. یک وعده بادام زمینی(در حدود28 عدد) 12 درصد منیزیم روزانه موردنیاز را شامل می‌شود و بر اساس گزارش مجله داخلی، منیزیم به ثبات سطح قند خون کمک می کند.

مصرف بادام زمینی به کاهش بیماری های قلبی کمک می کند. مقاله ای از مجله تغذیه آمریکایی نشان می دهد که خوردن بادام زمینی یکی از شایع ترین عوارض دیابت یعنی مشکلات قلبی را کاهش دهد. افزودن مغزه جات به رژیم غذایی خود به کم کردن یکی دیگر از عوارض دیابت یعنی فشارخون بالا کمک می کند.

کنترل وزن با مصرف بادام زمینی

مصرف بادام‌زمینی به شما کمک می‌کند تا حس سیری داشته باشید و هوس خوردن غذا نکنید به همین علت به شما کمک می‌کند که در وزن خود بمانید و سطح قند خون خود را بهتر کنترل کنید.

کاهش خطرات کلی دیابت با مصرف بادام‌زمینی

با اساس مقاله ای از مجله ای از انجمن پزشکی آمریکایی، مصرف بادام‌زمینی و کره بادام‌زمینی ممکن است خطرات ناشی از دیابت نوع 2 را کاهش دهد. بادام‌زمینی مقدار چربی غیراشباع بالا و مواد مغذی دیگری دارد که به توانایی تنظیم انسولین بدن کمک می‌کند.

 

خطرات مصرف بادام‌ زمینی برای افراد مبتلابه دیابت نوع 2

علیرغم مزایایی که بادام‌زمینی برای افراد با دیابت نوع 2 دارد، چند توصیه برای مصرف آن‌ها وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کرد. در ادامه چند مورد از نگرانی‌ها در مورد مصرف بادام‌زمینی آورده شده است:

اسیدهای چرب امگا 6

بادام‌زمینی نسبت به سایر مغزه جات‌ها، دارای اسید چرب امگا 6 می‌باشد. شواهدی وجود دارد که مصرف بیش‌ازحد اسید چرب امگا 6 باعث افزایش التهاب می‌شود که ممکن است علائم دیابت و خطر ابتلا به چاقی را افزایش دهد. بنابراین در مصرف امگا 3و امگا 6 در رژیم غذایی خود توجه کنید.

نمک و شکر

محصولات بادام‌زمینی اغلب حاوی نمک و شکر اضافه‌شده است پس اگر که مبتلابه دیابت هستید، باید مصرف آن‌ها را محدود کنید. مخصوصاً کره بادام‌زمینی می‌تواند شامل چربی، روغن و قند اضافه‌شده باشد. انتخاب کره بادام‌زمینی طبیعی با مواد تشکیل‌دهنده سالم‌تر بهترین گزینه است.

آلرژی

شاید بزرگ‌ترین خطر بادام‌زمینی، حساسیتی است که ممکن است برخی افراد به آن داشته باشند. یادگیری شناسایی نشانه‌های آن می‌تواند به شما در تشخیص این حساسیت کمک کند.

کالری

اگرچه بادام‌زمینی برای افرادی که دیابت نوع 2 دارند مفید است اما کالری بسیار بالایی دارند و باید در حد متوسط مصرف کرد. با توجه به تحقیقات انجام‌شده ، نصف فنجان بادام‌زمینی خام بیش از 400 کالری دارد. برای کاهش کالری مصرفی، سعی کنید به‌جای گوشت قرمز و گوشت‌های فرآورده از بادام‌زمینی استفاده کنید.

 

نحوه خوردن بادام‌ زمینی

بهترین راه برای خوردن بادام‌زمینی، در خالص‌ترین شکل آن، بدون نمک و شکر اضافی است.

یک مقاله از مجله تغذیه بریتانیایی نشان می‌دهد که خوردن کره بادام‌ زمینی برای صبحانه ممکن است اشتهای شما را کاهش دهد و قند خون شما را در طول روز کنترل کند.

 

پیشنهاد

اگر شما به بادام‌زمینی حساسیت دارید و یا خوردن آن را دوست ندارید، گزینه‌های دیگری وجود دارد که مزایای شبیه به بادام‌زمینی دارد:

  • سایر مغزه جات‌ها: آجیل‌های درختی مانند گردو و بادام، مواد مغذی مشابه با بادام‌زمینی دارد و برای کنترل دیابت نوع 2 مفید است.
  • انواع دانه: می‌توان به‌جای کره بادام‌زمینی از کره دانه‌های دیگر مانند کره دانه آفتاب‌گردان استفاده کرد که منبع غنی از پروتئین است و حاوی دو برابر منیزیم نسبت به کره بادام‌زمینی است.

 

نکته کلیدی در مورد بادام زمینی

بیش از 16 میلیون نفر در ایالت متحده آمریکا مبتلابه دیابت نوع 2 هستند که می‌تواند منجر به عوارضی مانند بیماری قلبی، نابینایی و نارسایی کلیه گردد. رژیم شما نقش مهمی در پیشگیری و درمان این بیماری دارد.

تحقیقات نشان داده است که مصرف بادام‌زمینی، مزایای بسیاری را در رژیم شما ایجاد می‌کند. بادام‌زمینی بسیاری از مزایای سایر آجیل‌ها را به ارمغان می‌آورد و جایگزین ارزان‌تری است.

بادام‌زمینی باید به‌اندازه کافی و در بهترین شکل ممکن مصرف شود.