تزریق چربی یا لیپواینجکشن
همواره توصیه ی پزشکان به عده ای از افراد که خواستار چاقی ناحیه های خاص بدن هم چون لب، سینه، باسن و ... هستند استفاده از روش تزریق چربی است زیرا این روش به سبب استفاده از چربی بدن خود بیمار و به نوعی پیوند چربی بدن خود بیمار ریسک کمتر و از ایمن ترین روش های زیبایی است و احتمال بروز حساسیت صفر را دارد زیرا عامل خارجی در بدن فرد ورود پیدا نکرده و بلکه از نواحی دارای چربی همچون باسن ، ران و...استفاده شده . این نکته حائز اهمیت است که بیمار مشکلات گردشی و یا استعمال دخانیات نداشته باشد. و چربی با روش درست برداشته و به درستی سانتریفیوژ شود احتمال زنده ماندن چربی بسیار بالا میرود.
از این روش برای از بین بردن گودی زیر چشم ، فرم دادن به لب ها ،حجم دادن به سینه ها، گاهی برای از بین بردن گرفت پوستی ناشی از ایمپلنت تزریق چربی کاربرد دارد .
در این روش از مایعی به نام تامی سیت که ترکیبی از بی حسی موضعی و ادرنالین است استفاده میشود و پزشک به آن قسمتی از بدن که خواستار برداشت چربی هست تزریق میکند و باعث خونریزی کمتر و حالت مکش می شود تا بتواند چربی را راحت تر برداشته و موادی که با چربی همراه هست مانند خون و... از طریق سانتریفیوژ جداسازی شود و به عضو مورد نظر از طریق لوله ای به نام کانولا تزریق کند . ذکر این نکته ضروری است که برای عدم آسیب سلول چربی باید برداشت چربی با حداقل فشار منفی و با سوزن مناسب انجام بگیرد
تزریق چربی برای چه افرادی مناسب است
هر فردی که خواستار حجیم کردن لب، سینه، باسن خود است میتواند به سراغ این روش بیاید اما دانستن یک نکته ضروری است که برای انجام این عمل باید هم از سلامت برخوردار باشید هم چربی بدن شما در حدی باشد که بشود تزریق کرد.
برای افرادی که همزمان با افزایش حجم سینه به دنبال لیپوساکشن هستند
افرادی که در بستگان خود سابقه بیماری سرطان را دارند و یا قبلا درگیر سرطان بودند و ایمپلنت برای آن ها مناسب نیست میتوانند از این روش برای افزایش حجم سینه استفاده کنند .
تزریق چربی برخلاف ایمپلنت تاثیری بر حس سینه و شیردهی فرد ندارد.
کاربرد این روش بیشتر برای افرادی است که دچار افتادگی پوست در اثر لاغری یا پیری شده اند است.
تزریق چربی به باسن
برای این تزریق معمولا پزشک به لایه های مختلف باسن فرد چربی تزریق میکند که این کار برای بهتر فرم
گرفتن باسن و حالت مدور آن کاربرد دارد . بهتر است هر سمت باسن حدود 1 لیتر تزریق شود
اقدامات پس از تزریق چربی به باسن
کمپرس سرد برای بهبود ورم ها و پوشیدن گن فشاری مخصوص برای بهتر فرم گرفتن آن و در حالت عادی از ایجاد فشار بر باسن و نشستن و خوابیدن بر روی باسن جلوگیری شود.
تزریق چربی در سینه
در این نوع از تزریق معمولا حجم بیشتری چربی به متقاضی تزریق میشود زیرا ممکن است بخشی از چربی توسط بدن جذب شود و بنابرین کبودی و ورم در روش تزریق در سینه بیشتر است در موارد کمی ممکن است بافت چربی دچار فساد شود که البته قابل کنترل است نسبت به روش پروتز که احتمال پاره شدن پروتز و... وجود دارد در این روش این احتمال صفر است ولی ممکن است افرادی که به دنبال فرم دادن به سینه های خود هستند بیشتر به سراغ روش پروتز بروند همچنین برای تزریق نیاز به پوست سالم و سینه ی بدون انحنا است و به طور کلی اگر به دنبال حجم بالایی از تزریق هستید چربی به تنهایی پاسخگو نیست چون همانطور که ذکر شد تزریق چربی حجم زیادی به سینه اضافه نمیکند و بهتر است مکمل این تزریق ایمپلنت و یا پروتز باشد و همچنین در لیفت سینه و افتادگی آن تاثیری ندارد و تنها سبب افزایش حدود یک کاپ سینه میشود.
مراقبت بعد از تزریق چربی
محل جراحی باید دو هفته با باند کشی بسته شود
کبودی ها به مدت دو هفته وجود دارندکه البته به نسبت میزان تزریق بستگی دارد که زیاد باشد یا کم.
به مدت سه هفته از حمام طولانی و سونا جلوگیری کنید . و از فشار زیاد به محل تزریق به مدت ده روز جلوگیری شود.
اگر تزریق در صورت باشد سه روز کمپرس سرد و کمپرس گرم برای رفع کبودی توصیه میشود. و برای کاهش ورم مصرف نمک باید کاهش پیدا کند.
به آرامی شروع به راه رفتن کنید تا با این کار از لخته شدن خون در پاها جلوگیری کنید
نکته مهم این است که اگر با یک تزریق میزان کمی چربی وارد بدن شد میتوان در دفعه دوم با تزریق بعدی آن را اصلاح کرد اما اگر میزان چربی وارد شده به بدن زیاد باشد خارج کردن دوباره ی آن کار دشواری است .
به سبب تفاوت هر طرف بدن در جذب تورم ممکن است قرینگی بین دو طرف بدن وجود نداشته باشد یعنی در یک طرف بدن تورم زیاد و در طرف دیگر کم باشد که با گذشت زمان اصلاح میشود.
در برخی نواحی بدن که تحرک زیاد وجود دارد مانند لب و دهان و... میزان چربی کمتری جذب میشود و معمولا نیاز به تزریق دوم و سوم دارد.
مزیت این روش
اولین مزیت و مهم ترین آن را میتوان ایمنی بالای این روش دانست به طوری که همانطور که اشاره شد به دلیل تزریق چربی از خود بدن بیمار با بدن او بیگانه نیست و این سبب ایمنی بالای این روش غیر تهاجمی زیبایی می شود. احتمال جابجایی آن کمتر است و چون بافت سلولی زنده است بهتر به بافت اطراف خود جوش میخورد از دیگر مزایای این روش میتوان ماندگاری بیشتر ، عفونت کمتر ، نتایج طبیعی، و دوره ی ریکاوری کمتر را نام برد. نسبت به فیلر های موجود ارزان تر است و ماندگاری آنها نسبت به فیلر های قابل جذب (اسید هیالورونیک) بیشتر است . و به طور کلی نواحی با تحرک کم و خونرسانی بالا بیشترین دوام را دارند .
عوارض تزریق چربی
شایع ترین عارضه ی این روش کبودی و ورم در محل اهداکننده و یا تزریق شده است و احتمال ایجاد عفونت کم است اما ممکن است ایجاد شود و دیگر عوارض این عمل جذب چربی تزریق شده در بدن است.
تزریق چربی مخصوصا در سینه ممکن است باعث انتقال چربی به بافت اطراف شود و شکل ظاهری مناسبی را برای فرد به دنبال نداشته باشد و یا مرگ سلول های چربی و کیست چربی را در پی داشته باشد .
و گاهی در مواردی که عفونت یا مایع در محل ساکشن وجود داشته باشد باید توسط آسپیراسیون تخلیه شود.
ذرات چربی اگر از مقدار مجاز زیادتر باشند ممکن است وارد رگ های بدن شوند و باعث اختلال در اندام های بدن شود که در اصطلاح به آن آمبولی چربی میگویند.