نحوه مصرف پماد آلفا برای موارد نیاز شما در فهرست زیر جستجو کنید
فهرست مطالب
- سوختگی
- زخم بستر و دیابتی
- التهاب ناشی از لیزر
- حجامت بریدگی خراشیدگی ساییدگی
- بعد از بخیه پوستی
- ادرار سوختگی و عرق سوختگی نوزادان
- حساسیتهای پوستی اگزما و پسوریازیس
- زخم ناشی درم ابریشن
- نمونه اثرات پماد آلفا
مکانیسم اثر پماد آلفا
لاوسون (Lawsone)
لاوسون، مادهی مؤثرهی پماد آلفا است كه از گیاه Lawsonia inermis بدست میآید. تحقیقات مختلفی که در مورد این گیاه و مادهی مؤثرهی آن انجام شده است، خواص مختلفی را برای آن نشان داده که از جملهی آنها میتوان موارد زیر را نام برد:
خاصیت ضد التهابی
وجود التهاب در زخم از جمله عواملی است که میتواند ترمیم زخم را به تأخیر انداخته و کیفیت ترمیم را کاهش دهد. استفاده از گیاه Lawsonia inermis موجب میشود که التهاب در زخم کنترل شده و کاهش یابد. بر خلاف اکثر داروهایی که امروزه استفاده میشوند و از طریق سرکوب سیستم ایمنی التهاب را کنترل میکنند، این گیاه التهاب را بدون ایجاد عوارض جانبی کنترل میکند و در نتیجه سرعت و کیفیت ترمیم زخم را افزایش میدهد.
خاصیت آنتیباکتریال
وجود عفونت در زخم نیز از عواملی است که موجب عدم ترمیم مناسب زخم میشود. خاصیت آنتیباکتریال گیاه Lawsonia inermis باعث میشود که بدون نیاز به استفاده از آنتیبیوتیکهای پیشگیرانه (پروفیلاکتیک)، از ایجاد عفونت پیشگیری شود و در نتیجه زخم با سرعت و کیفیت مناسب بهبود یابد.
افزایش سرعت ترمیم
علاوه بر مواردی که پیشتر ذکر شد که همگی منجر به افزایش سرعت ترمیم زخم میشوند، استفاده از این گیاه موجب کاهش زمان لازم برای ترمیم لایههای سطحی زخم نیز میشود، بنابراین سرعت ترمیم زخم افزایش مییابد.
افزایش کیفیت ترمیم زخم
تحقیقات نشان داده است که استفاده از گیاه Lawsonia inermis باعث افزایش میزان بافت ترمیمی، افزایش میزان کلاژن و همچنین افزایش مقاومت زخم در برابر فشارها میشود. مجموع این عوامل دست به دست هم داده و ترمیم با کیفیت زخم را تضمین میکنند.
کاهش وسعت زخم
این گیاه علاوه بر افزایش کیفیت و سرعت ترمیم زخم باعث نزدیک شدن لبههای زخم به یکدیگر میشود که خود از عوامل مهم در بهبود مناسب زخمهاست.
جلوگیری از آسیبرسانی رادیکالهای آزاد و خاصیت آنتیاکسیدانی
لاوسون با توجه به ساختمان شیمیایی خود، میتواند با دریافت یك الكترون از رادیكالهای آزاد، رزونانس پایدار ایجاد كند.
تركيب گياهي Lawsone با دريافت تك الكترون از راديكالهاي آزاد، در حلقه بنزني يك رزونانس ايجاد ميكند كه در آخر با دو يون هيدروژن (از آب) هيدروليز ميشود.
اسیدهای چرب غیر اشباع
اسیدهای چرب غیراشباع موجود در فرمولاسیون پماد آلفا، دو نقش مهم را بر عهده دارند. این مواد نه تنها در مقابل رادیكالهای آزاد احیا میشوند، بلكه به دلیل مشابهت ساختمانی با چربی موجود در غشای سلول (اسید آراشیدونیك)، موجب تولید موادی میشوند که نمیتوانند التهاب ایجاد کنند (پروستاگلاندین های كاذب یا بیاثر). این دو مكانیسم، موجب کاهش التهاب در زخمها میشوند بدون اینکه در سایر فعالیتهای بیوشیمیایی سلول دخالت کنند، در نتیجه استفاده از آنها التهاب را کاهش داده و کیفیت ترمیم را افزایش میدهد بدون اینکه هیچگونه عارضه موضعی و سیستمیك ایجاد شود.
سوختگی
به آسیب های ناشی از سرما، گرما، الکتریسیته، مواد شیمیایی، گازها، سایش و تشعشع، سوختگی گفته شود. این آسیب ها باعث از بین رفتن لایههایی از پوست میشوند که با افزایش عمق آسیب، درجه سوختگی نیز افزایش می یابد.
روش پانسمان سوختگی با پماد آلفا
ابتدا زخم را با سرم شستشو یا آب جوشیدهی ولرم به آرامی بشویید. سپس زخم را خشک کنید. در سوختگیهای خفیف از تنظیف نخی بدون کرک و در موارد شدید یا وسیع از گاز استریل برای خشک کردن زخم استفاده کنید. برای این کار، تنظیف را روی سطح زخم قرار دهید تا رطوبت موضع را جذب کند. سپس آن را برداشته و در سایر نقاط زخم این عمل را تکرار کنید. این شیوه به منظور جلوگیری از ایجاد التهاب ثانوی، درد و خونریزی توصیه میشود. به مدت ده دقیقه اجازه دهید زخم در معرض هوا قرار بگیرد و نسبتا خشک شود. برای پانسمان میتوان از دستکش یک بار مصرف استفاده کرد. لایه نازکی از پماد را بر روی زخم پخش کنید و یک پوشش پلیاتیلنی (مانند کیسه فریزر) روی آن قرار دهید. برای این کار کیسه فریزر را از اطراف برش داده و طرف داخل آن را روی سطح زخم قرار دهید سپس عضو را باندپیچی کنید. اگر سوختگی در ناحیهی سر و صورت باشد از گاز وازلینه نیز میتوانید به جای کیسه فریزر استفاده کنید همچنین میتوانید روی آن را باز بگذارید. در این حالت، باید حداقل ٣ بار در روز موضع را با پماد آلفا پانسمان کنید، که به این نوع پانسمان، پانسمان باز میگویند که روی زخم کاملا باز است.
تعویض پانسمان سوختگی پماد آلفا
پس از 24 ساعت، پانسمان را تکرار کنید. به علت افزایش رطوبت زخم، ممکن است ترشحات چسبناکی در سطح زخم مشاهده شود. زخم را با آب گرم بشویید. گاهى لازم است عضو را چند دقیقه زیر جریان آب گرم قرار دهید تا ترشحات و بافتهاى مرده کم کم از زخم جدا شوند. اگر بیمار امکان حرکت ندارد میتوانید یک قطعه گاز یا تنظیف نخی تمیز را با آب گرم خیس کرد و توسط آن موضع را کاملا تمیز کنید. هنگام شستشو، زخم را دستکاری نکنید. زخم را به روشی که در ابتدا گفته شد خشک نمایید و پانسمان با آلفا را تکرار کنید. در روزهای بعد به تدریج از حجم ترشحات کم میشود و بافتهای سوخته جدا خواهند شد.
دفعات مصرف
هر 24 ساعت یکبار برای پانسمان بسته و روزی 3 بار برای پانسمان باز.
مدت مصرف
بین ٣ تا ٣٠ روز که به عمق سوختگی بستگی دارد. هنگامی که پوست حداکثر زیبایی طبیعی خود را بازیابد، ترمیم کامل شده است. در سوختگیهای بسیار عمیق ممکن است زمان ترمیم تا ٢ ماه یا بیشتر طول بکشد.
موارد احتیاط
در سوختگی ناحیه صورت، اگر پماد وارد چشم شد، چشم را به آرامی با آب ولرم بشویید.
چند تذکر مهم
- برای کسب نتیجهی مطلوب، در درجه اول باید صبور باشید.
- همزمان با آلفا، سایر داروهای سوختگی را روی زخم استفاده نکنید.
- روش باندپیچی: اگر باندپیچی در دو مرحله باشد بهتر است. در مرحله اول از باند معمولی با کیفیت مرغوب استفاده کنید. چون این باندها خاصیت کششی کمی دارند سعی کنید در انتها آن را گره نزنید و با چسب پارچهای مخصوص، انتهای آن را روی بانداژ ثابت کنید. در مرحله دوم از باندِ کشی استفاده کنید. با این کار روی باند اول را پوشانده و فشار متوسطی را روی پانسمان تامین میکنید.
- در خشک کردن کامل زخم، قبل از پانسمان دقت کنید.
- هر ٨ ساعت به مدت 15 دقیقه روی عضو را با کیسه آب گرم یا حوله گرم کمپرس کنید. این کار باعث افزایش جریان خون موضعی و تسریع بهبودی میشود. همچنین این کمپرس به کنترل خارش کمک میکند. وقتی درد و سوزش موضع قطع شد؛ میتوانید در حد امکان حرکات روزانه خود را انجام دهید زیرا عدم تحرک، بهبودی زخم را کند میکند.
- اگر پس از سوختگی فوراً از پماد آلفا استفاده کنید، سوزش زخم خیلی سریع کاهش مییابد و اگر با تاخیر از آلفا استفاده کنید ممکن است ابتدا سوزش بیشتر شود ولی بعد از چند ساعت، سوزش زخم شروع به کاهش میکند.
بعد از یک هفته پانسمان با آلفا
رنگ سبز پماد آلفا بعد از تعویض پانسمان روی پوست مشخص است.
سوختگی با آب جوش که 2 ساعت بعد از حادثه از آلفا استفاده شده است.
زخم بستر و زخم دیابتی
این نوع زخمها پیشرونده هستند. یعنی در ابتدا کم عمق بوده و در مراحل بعدی ممکن است به صورت عمیق یا حفره درآیند. بنابراین، اگر توصیه شده که کاری را در سطح زخم انجام دهید، داخل حفره زخم را نیز شامل میشود.
در این زخمها پماد آلفا به ترتیب سه نقش ایفا میکند:
- دبریدمان طبیعی یا به عبارتی تمیز کردن زخم
- کمک به پر شدن طبیعی حفرهی زخم (رشد بافت گرانولاسیون)
- کمک به پوشیده شدن زخم و ترمیم پوست
اگر میخواهید زخم با کیفیت و سرعت بیشتری ترمیم شود، به توصیههای پایانی توجه کنید.
روش پانسمان زخم بستر، دیابتی با پماد آلفا
ابتدا زخم را به آرامی با سرم شستشو یا آب جوشیدهی ولرم شده بشویید سپس آن را با گاز استریل خشک کنید. براى این کار تنظیف را روی سطح زخم قرار دهید تا رطوبت زخم را جذب کند. سپس آن را برداشته و در سایر نقاط زخم این عمل را تکرار کنید. به مدت ده دقیقه اجازه دهید تا زخم در معرض هوا قرار گیرد و نسبتا خشک شود. از قبل، یک لوله از پماد آلفا را در یک لیوان "آب جوشیده و داغ" قرار دهید. بعد از حدود 5 دقیقه، پماد آلفا به طورکامل ذوب میشود. با یک دستمال، آن را خشک نموده و در حالى که سرِ لولهی پماد به سمت بالا است درب آن را باز کنید. برای انجام پانسمان، از دستکش یک بار مصرف استفاده کنید. با خم کردن لولهی پماد، قطرات گرم پماد به داخل زخم ریخته و مانند شمع بر روى سطح زخم ثابت میشوند. به آرامی قطرات را در تمام سطح زخم بریزید تا پانسمان یکنواختى انجام شود. داغ بودن قطرات به تحریک زخم (براى شروع فعالیت ترمیمىِ آن) کمک زیادى میکند. براى این که پماد، در تمام سطح زخم به طور کامل پخش شود، هنگام ریزش قطرات پماد، با نوک انگشت آنها را روی زخم پخش کنید (با استفاده از دستکش یکبار مصرف). پس از سرد شدن قطرات پماد به آنها دست نزنید. زخم را با استفاده از یک پوشش پلی اتیلنی (مانند کیسه فریزر) کاملا بپوشانید. برای این کار، کیسه فریزر را از اطراف برش داده و از طرف داخل آن، روی سطح زخم قرار دهید. اگر زخم به صورت حفره درآمده و عمیق است، کیسه فریزر باید سطح داخل حفره را به طور کامل بپوشاند. قبل از باندپیچی یک قطعه گاز یا تنظیف روی کیسه فریزر قرار دهید تا فشار ایجاد شده، کیسه فریزر را به سطح داخل حفره زخم تماس دهد. سپس عضو را باندپیچی کنید.
تعویض پانسمان زخم بستر، دیابتی با پماد آلفا
پس از 24 ساعت پانسمان را باز کنید. به علت افزایش رطوبت زخم، ممکن است ترشحات چسبناکی در سطح زخم مشاهده شود. زخم را با آب گرم بشویید. اگر بیمار امکان تحرک ندارد میتوان یک قطعه گاز (یا تنظیف استریل) را با آب گرم خیس کرده و زخم را با آن تمیز کرد. هنگام شستشو، زخم را دستکاری نکنید. زخم را به روشی که ذکر شد، خشک کنید و سپس پانسمان با آلفا را تکرار کنید. در روزهای بعد به تدریج از حجم ترشحات کم میشود. تا زمانى که زخم عفونت ندارد، براى شستشو از بتادین و سایر ضد عفونى کنندهها استفاده نکنید، چون سرعت ترمیم را کم میکنند و باعث تغییر رنگ دائمى در موضع میشوند. اکثر زخمها با تعداد کمی میکروب آلوده هستند ولی عفونی محسوب نمیشوند. تیره شدن بافت، بوى بد و تب از علامتهای مهم عفونت در زخمها هستند. در دورهی استفاده از آلفا در صورت شک به عفونت به پزشک مراجعه کنید. پزشک در صورت صلاحدید و پس از آنتی بیوگرام، آنتیبیوتیک موثر را تجویز مینماید. در صورتی که پزشک تجویز آنتیبیوتیک را صلاح نمیداند برای استفاده از آن پافشاری نکنید.
دفعات مصرف
هر 24 ساعت یک بار.
مدت مصرف
تا زمان پر شدن حفرهی زخم و ترمیم آن، مصرف پماد را ادامه دهید. در زخمهای عمیق ممکن است دورهی ترمیم سه ماه یا بیشتر طول بکشد. ممکن است پس از اولین تعویض پانسمان، زخم تازه بهنظر برسد."تازه شدن زخم" به علت افزایش رطوبت زخم بر اثر پانسمان با آلفا است که باعث میشود هر روز مقدارى از بافتهاى مرده از زخم جدا شوند. باید به این نکته توجه نمود که پوست سالم بر اثر پانسمان با آلفا تغییری نمیکند لذا قسمتهایى از پوست اطراف زخم که در روزهای نخستِ پانسمان، حالت چروکیده، شل و ناپایدار پیدا میکنند حتماً دچار آسیبهاى غیرقابل برگشت شدهاند، هر چند که داراى ظاهرى طبیعى باشند. این اثر آلفا در ظاهر باعث بزرگتر شدن زخم در روزهاى اول میشود ولى در حقیقت وسعت واقعى زخم را آشکار میسازد.
این زخم شاید از عمیق ترین زخم هایی باشد که تاکنون دیدهاید. تمام جراحان پلاستیک در داخل و خارج کشور این عکس را پس از مشاهده ترمیم زخم را بدون استفاده از جراحی پلاستیک غیر ممکن دانستند دراینجا شما روند بهبودی این زخم را با استفاده از آلفا می بینید.
16 روز پس از پانسمان با آلفا
2 ماه بعد
توصیههای بسیار مهم
- برای کسب نتیجه مطلوب در درجه اول باید صبور باشید.
- نواحى اطراف زخم را چندین مرتبه در روز ماساژ دهید.
- نواحى اطراف زخم را از روى پانسمانِ باندپیچی شده، با کیسه آب گرم کمپرس کنید. این کار باید حداقل 3 بار در روز و هر بار به مدت 15 دقیقه انجام شود.
- مصرف روزانه ویتامین ث و غذاهاى دریایى در ترمیم سریعتر این زخمها بسیار موثر هستند.
- به طور معمول ترمیم زخمهای عمیق با تشکیل اِسکار یا گوشت اضافه همراه است و شدت اِسکاری که ایجاد میشود تابع وسعت زخم است. در این موارد، استفاده از پماد آلفا موجب کاهش رشد اِسکار میشود. چنانچه بعد از ترمیم باز هم شاهد رشد اِسکار بودید، از کرم اِسکار رژودرم استفاده کنید.
التهاب ناشی از لیزر
هفت تا ده روز پس از درمان، با قرمزی و تورم پوست خود را نشان میدهد که علت آن آغاز ترمیم مجدد بافتهای آسیبدیده است. (اپیتلیزاسیون مجدد).
اگر لیزر باعث سوختگی شود باید مطابق روش استفاده در مورد سوختگی عمل کنید و در صورت ایجاد التهاب طبق روش زیر استفاده کنید:
روش پانسمان التهاب بعد از لیزر
نواحی ملتهب را توسط یک لایه از پماد چرب نمایید. هنگام این کار از ماساژ اضافی موضع خودداری کنید، چون ممکن است به خارش و حساسیت بیشتر بیانجامد. در نواحی مانند صورت بعد از چرب کردن موضع با پماد، روی آن را باز بگذارید. در سایر نقاط بدن برای جلوگیری از تماس با محیط یا لباس میتوانید روی موضع را با یک قطعه تنظیف یا گاز بپوشانید.
تعویض پانسمان
هر 12 ساعت یک بار پانسمان را تکرار کنید. برای این کار ابتدا موضع را با آب گرم بشویید. هنگام شستشو، پوست را تحریک نکنید. پوست را با تنظیف نخی خشک کنید و پانسمان با آلفا را تکرار نمایید.
دفعات مصرف
روزی دوبار
مدت مصرف
تا زمانی که التهاب کاملا برطرف شود از پماد آلفا استفاده کنید.
توصیهها
- از تماس لباسهای غیرنخی با موضع جلوگیری کنید.
- موضع را تا یک ماه از آفتاب محافظت نمایید.
- تصویری که مشاهده می کنید مربوط به فردی می باشد که برای پاک کردن خالکوبی یا تاتو از لیزر استفاده نموده همانگونه که می بینید لیزر باعث سوختگی در پوست شده و گوشت اضافه ( اسکار ) در حال رشد است.
- استفاده از پماد آلفا بلافاصله بعد از لیزر می توانست به بهبودی سریع تر وی کمک کند.
- در این مرحله استفاده از کرم رژودرم می تواند از رشد اسکار جلوگیری کرده و در ادامه ، آن را روشن هموار کند.
پس از بخیه های پوستی
بعد از بخیهی پوست (جلوگیری از آثار بخیه - اثر ضد اسکار)
روش پانسمان بعد از بخیه با پماد آلفا
بعد از بخیه میتوان از پماد آلفا استفاده نمود. تا زمانى که شکافهاى بخیه ترمیم نشدهاند، روى آن را فقط با لایه نازکی از پماد آلفا پانسمان کنید. میتوانید بعد از پانسمان روی آن را باز بگذارید (پانسمان باز) و یا برای جلوگیری از تماس پماد با لباس، روی موضع را با یک قطعه تنظیف یا گاز بپوشانید (پانسمان بسته). معمولا پس از یک تا دو هفته شکافها جوش میخورند. بعد از این مرحله استفاده از پماد آلفا را تا یک ماه ادامه دهید و به توصیههاى این بخش توجه کنید.
تعویض پانسمان
بعد از 24 ساعت موضع را با آب گرم بشویید. وجود ترشحات امری طبیعی است و در روزهاى بعد کمتر میشود. این ترشحات در زخمهایى که در آن لبهها کاملا جوش نخوردهاند بیشتر است. هنگام شستشو، زخم را دستکاری نکنید. موضع را با گاز یا تنظیف تمیز خشک کرده و پانسمان با آلفا را تکرار کنید. برای شستشو از بتادین و سایر ضدعفونى کنندهها استفاده نکنید چون سرعت ترمیم را کم میکنند و احتمال ایجاد دو رنگى در پوست و رشد اِسکار یا گوشت اضافه را افزایش میدهند.
دفعات مصرف
براى پانسمان باز روزانه 3 بار و براى پانسمانِ بسته روزانه یکبار.
مدت مصرف
یک ماه.
توصیهها
- بعد از دورهی مصرف آلفا، از کرم رژودرم استفاده کنید تا موضع را هر چه بیشتر هموار کند. اگر بدن شما به هر دلیل بیش از حد معمول اِسکار ایجاد میکند، با رژودرم در مرحلهی اول، رشد اِسکار را کنترل کنید و در مرحلهی بعد اِسکار را هموار کنید.
- از تماس لباسهای غیرنخی با موضع جلوگیری کنید.
- حداقل تا 2 ماه موضع را از تابش آفتاب محافظت کنید.
- در مواردى که پیوند پوست یا گرافت انجام شده است تا زمان جوش خوردن پیوند و بازکردن پانسمان اولیه، از آلفا استفاده نکنید. پس از جوش خوردن آن فقط حاشیههاى گرافت را طبق روش بیان شده برای بخیه، با آلفا پانسمان کنید.
- خواص ضد التهابی منحصر به فرد پماد آلفا باعث تسکین سریع انواع التهاب می شود
بریدگیها، خراشها و ساییدگیها، شایعترین نوع زخمهای پوستی هستند که بر اساس عمق آسیب میتوانند نیاز به ترمیم با بخیه داشته یا نداشته باشند.
ابتدا یادآور میشویم به غیر از حجامت در سایر موارد میبایست، همزمان با پانسمان، به یک مرکز درمانی مراجعه شود تا در صورت نیاز اقداماتی مانند تزریق واکسن کزاز انجام پذیرد.
روش پانسمان با پماد آلفا
اگر اینگونه زخمها عمیق نباشد، موضع را پس از شستشو و خشک کردن، روزانه چند مرتبه با پماد آلفا چرب کنید. زخم حجامت معمولا عمیق نیست. در موارد عمیق استفاده از آلفا را پس از توقف خونریزی شروع کنید. ابتدا زخم را با سرم شستشو یا آب جوشیدهی ولرم به آرامی بشویید. سپس آن را با تنظیف نخی (بدون کرک) یا گاز استریل به آرامی خشک کنید. تنظیف را طوری روی سطح زخم قرار دهید تا رطوبتِ موضع را جذب کند. این کار را در سایر نقاط زخم تکرار کنید. اجازه دهید که زخم، حدود ده دقیقه در معرض هوا قرار گیرد تا نسبتا خشک شود. اگر زخم، داراى خونریزى کمى بود که مانع از خشک شدن آن میشد باز هم انجام پانسمان مانعی ندارد. برای شروع پانسمان میتوان از دستکش یک بار مصرف استفاده نمود. لایه نازکی از پماد را بر روی زخم پخش کنید. یک قطعه گاز وازلینه روی آن قرار دهید سپس عضو را باندپیچی کنید. آغشته شدن پماد با خون در سطح زخم اشکالی ندارد.
تعویض پانسمان
در مورد حجامت و زخمهای سطحی روزانه چند بار موضع را با آلفا چرب کنید (پانسمانِ باز) برای تجدید پانسمان، شستشو لازم نیست و حمام گرفتن در پایان روز کافی است. اگر بعد از پانسمان روی زخم را بستهاید بعد از ٢٤ ساعت روی زخم را باز کنید و آن را با آب جوشیدهی ولرم و یا سرم شستشوى ولرم بشویید. وجود ترشحات، طبیعى است و در روزهاى بعد کمتر میشود. در زخمهایى که هنوز لبههای آن کاملا جوش نخورده است، ممکن است این ترشحات بیشتر باشد. هنگام شستشوى زخم، آن را دستکاری نکنید. موضع را خشک کنید و پانسمان با آلفا را تکرار کنید. براى شستشو از بتادین و سایر ضدعفونىکنندهها استفاده نکنید چون سرعت ترمیم را کم میکنند و احتمال ایجاد دو رنگى در پوست و رشد اِسکار یا گوشت اضافه را افزایش میدهند.
دفعات مصرف
برای پانسمان باز روزانه 3 تا 4 بار و برای پانسمان بسته روزانه یک بار
مدت مصرف
تا وقتى که زخم به طور کامل ترمیم شود از کرم استفاده کنید.
توصیه ها
- بعد از بهبودی زخم اگر به علت خارش، حالت و رنگ پوست ترمیم شده کم کم تغییر کند، نشانهی آنست که گوشت اضافه (اِسکار) در حال تشکیل شدن است. در این مرحله باید از کرم اسکار رژودرم استفاده نمود.
- از تماس لباسهای غیر نخی با موضع جلوگیری کنید.
- حداقل تا ٢ ماه موضع را در برابر آفتاب محافظت نمایید.
زخم ناشی از بریدگی در پاشنه
بعد از 40 روز پانسمان با پماد آلفا
ادرار سوختگی نوزادان و عرق سوز شدن
عرق سوز در نتیجهی انسداد مجاری عرق به علت افزایش گرما و رطوبت محیط است که باعث نشت عرق و مواد تشکیل دهندهی آن به لایههای سطحی پوست (اپیدرم) و التهاب میشود. ادرار سوختگی پای نوزادان نیز علت 20% مراجعات سرپایی به مطب پزشکان اطفال را تشکیل میدهد و در بین نوزادان 30% تا 35% شیوع دارد.
روش پانسمان ادرار سوختگی نوزادان و عرق سوز شدن با پماد آلفا
ابتدا موضع را با آب ولرم شسته و کاملا خشک کنید. سپس آن را با لایه نازکى از پماد، به آرامی چرب کنید. هنگام این کار از ماساژ اضافی پرهیز کنید چون میتواند به خارش و حساسیت بیانجامد. در مورد نوزادان قبل از پوشک کردن و در مورد بزرگسالان قبل از پوشیدن لباس، باید حداقل به مدت ده دقیقه صبر کرد تا پماد جذب شود.
دفعات مصرف
روزانه 3 بار با حداقل 5 ساعت فاصله.
مدت مصرف
تا زمانی که التهاب برطرف شود. استفاده طولانی مدت از آلفا برای نوزاد ضرری ندارد. با این حال اگر بعد از 48 ساعت استفاده از آلفا هیچ بهبودی مشاهده نشد، به پزشک مراجعه کنید.
توصیهها
- از تماس لباسهای غیر نخی با موضع جلوگیری کنید.
- در مورد نوزادان، شستشوی موضع و خشک کردن آن قبل از استفاده از آلفا ضروری است. تا آنجا که ممکن است شستشو را با صابونهای قالبی و آب ولرم انجام دهید و از مایع دستشویی یا شامپو استفاده نکنید.
- توجه داشته باشید که پماد آلفا ممکن است بر روی لباس رنگ باقی گذارد. ماساژ ملایم هنگام پانسمان و دادن زمان برای جذب پماد به پوست ، تاثیر رنگی را کمتر میکند.
- در خصوص بزرگسالان، چنانچه خارش موضع کنترل نشد باید از کرم رژودرم به عنوان ضد خارش استفاده نمود. روش استفاده از رژودرم به عنوان پماد ضد خارش را در اینجا بخوانید. پس از چند روز خارش موضع کنترل میشود و میتوان استفاده از آلفا را از سر گرفت. تا زمانی که موضع التیام پیدا کند مصرف پماد را ادامه دهید.
حساسیتهای پوستی، اگزما و پسوریازیس
حساسیت های پوستی و شایعترین آن اگزما از بیماریهای التهابی شایع پوست هستند که علت آنها ترکیبی از زمینهی ژنتیکی و شرایط محیطی است.
پسوریازیس نیز یک بیماری مزمن و التهابی پوست با زمینه ژنتیکی قوی است که ضایعات خارشدار، ملتهب و همراه با پوستهریزی از علائم شایع آن به شمار میرود.
روش پانسمان
موضع را با آب ولرم بشویید و اجازه دهید تا کاملا خشک شود. سپس توسط یک لایه از پماد به آرامی آن را چرب کنید. هنگام این کار از ماساژ اضافی پرهیز کنید چون ممکن است به خارش و حساسیت بیانجامد. میتوانید بعد از پانسمان روی آن را باز بگذارید (پانسمان باز) و یا برای جلوگیری از تماس پماد با لباس، روی موضع را با یک قطعه تنظیف یا گاز بپوشانید. در التهابهای شدید میتوانید با یک پوشش پلی اتیلنی (مانند کیسه فریزر) روى پانسمان را بپوشانید (پانسمان بسته) این کار باعث تاثیر بهتر آلفا میشود. برای این کار، کیسه فریزر را از اطراف برش داده و از طرف داخلِ آن، روی سطح پوست (که قبلا با آلفا چرب شده) قرار دهید. سپس عضو را باندپیچی کنید. به جای کیسه فریزر از گاز وازلینه نیز میتوان استفاده نمود ولی تاثیر آلفا با پوشش کیسه فریزر بسیار بیشتر است. در زخمهای پسوریازیس وسیع که پوست به چربی بیشتری نیاز دارد میتوان از وازلین و آلفا به صورت مخلوط استفاده نمود. برای این کار مقدار آلفا باید حدود 3 برابر وازلین باشد.
تعویض پانسمان
هر ١٢ ساعت یک بار پانسمان را تکرار کنید. برای این کار ابتدا موضع را با آب گرم بشویید. هنگام شستشو، پوست را تحریک نکنید. پوست را با تنظیف نخی خشک کنید و پانسمان با آلفا را تکرار نمایید. به تدریج که التهاب پوست بهبود مییابد میتوان روى پانسمان را باز گذاشت. اگر امکان شستشو وجود ندارد با یک تنظیف آغشته به آب گرم، موضع را تمیز کنید.
بعد از استفاده از پماد آلفا
حساسیت پوستی شدید ( پشت ران )
دفعات مصرف
برای پانسمانِ باز روزانه 5 بار و برای پانسمان بسته روزانه 2 بار
مدت مصرف
تا زمان بهبودی التهاب یا ضایعات پوستی از پماد استفاده کنید.
توصیهها
- از تماس لباسهای غیرنخی با موضع جلوگیری کنید.
- قبل از استفاده از آلفا، شستشوی موضع و خشک کردن آن ضروری است. شستشو را با صابونهای قالبی انجام دهید و از مایع دستشویی یا شامپو استفاده نکنید. به طور کلی این افراد باید از شستشو و حمام با آب بسیار سرد یا بسیار گرم پرهیز کنند.
- برای بیماریهای پسوریازیس و اگزما درمان قطعی گزارش نشده است؛ ولی بکار بستن تجربیات ما برای این بیماران بسیار مفید است:
- تغذیه: غذاهایی مانند سوسیس و کالباس، پیتزا، بادمجان، سیر، ترشیجات، خیارشور، خرما، گردو، موز، پسته و ادویه به خصوص فلفل را در رژیم غذایی خود تا آنجا که ممکن است کم کنید.
- ماساژ شبانهی شانهها و پاها همراه با نفس عمیق و آهسته در جلوگیری از عود بیماری و سرعت بخشیدن به بهبودی، بسیار کمک میکند.
بعد از 20 روز پانسمان با آلفا
التهاب و عوارض ناشی از بیماری پوستی پسوریازیس
زخم ناشی از درم ابریشن
وقتی یک ضایعه لایههای عمقی پوست را درگیر کرده باشد، با مصرف فراوردههای پوستی موضعی از بین نمیرود. در این موارد، متخصص پوست لایههای درگیر پوست را با روشهای خاص جدا میکند تا پوست آن ناحیه به طور طبیعی ترمیم شود. این کار درم ابریشن (Dermabrasion) نام دارد. استفاده از پماد آلفا برروی موضع موجب ترمیم شدن پوست، با کیفیت مطلوب میشود.
روش پانسمان
موضع را با آب ولرم بشویید و اجازه دهید تا کاملا خشک شود، سپس آن را با آلفا چرب کنید. هنگام این کار از ماساژ اضافی خودداری کنید چون ممکن است به خارش و حساسیت بیشتر بیانجامد. حتی اگر زخم، داراى کمی خونریزى بود که مانع از خشک شدن آن میشد انجام پانسمان مانعی ندارد. برای شروع پانسمان میتوانید از دستکش یک بار مصرف استفاده کنید. لایه نازکی از پماد را بر روی زخم پخش کنید. آغشته شدن پماد با خون در سطح زخم اشکالى ندارد. برای جلوگیری از تماس موضع با محیط یا لباس، روی آن را با یک قطعه تنظیف یا گاز بپوشانید. سپس عضو را باندپیچی کنید.
دفعات مصرف
روزانه ٢ بار.
مدت مصرف
تا زمان ترمیم شدن کامل پوست از پماد آلفا استفاده کنید.
توصیهها
- از تماس لباسهای غیر نخی با موضع جلوگیری کنید.
- موضع را تا یک ماه از آفتاب محافظت کنید.
- استفاده از پماد آلفا موجب کاهش رشد اِسکار پس از ترمیم زخم میشود. چنانچه بعد از ترمیم، باز هم شاهد رشد اِسکار بودید، از کرم اِسکار رژودرم استفاده کنید.
نمونه ای از اثرات آلفا
قبل درمان با آلفا
3 روز بعد از پانسمان با آلفا
پایان درمان با آلفا
بعد از این مرحله به مدت 3 ماه از کرم اسکار رژودرم استفاده شد که در عکس مقابل وضعیت نهایی پوست نمایش داده شده است.
ظاهر پوست پس از 2 سال
کیفیت پوست از نزدیک این عکس تخصصی آرایش مجدد سلول های اپیتلیال را در حاشیه های هم سطح شده ی اسکار نشان می دهد