نقش هیالورونیک اسید در ترمیم زخم

نقش هیالورونیک اسید در ترمیم زخم

زخم واژه‌ای ساده ولی به گستردگی درد و با ظاهری دلخراش که محدودیت‌های زیادی را برای بیمار ایجاد می‌کند.

پروسه طولانی ترمیم زخم با گستردگی در تنوع محصولات زخم و روش‌های درمانی وسیع و طاقت‌فرسا برای بیمار و درمانگر، متخصصین شرکت امریکا را بر آن داشت تا با مطالعه دقیق و علمی با فن‌آوری روز دنیا دست به طراحی و ساخت 4 محصول متفاوت برای احیاء کلیه زخم‌ها با هر آنچه تاکنون در حیطه ترمیم زخم به بازار دنیا عرضه شده بزنند تا مشکلاتی نظیر

  1.  تنوع دردسرساز محصولات زخم رایج
  2. طول درمان‌های بسیار زیاد
  3. تعدد پانسمان‌های متوالی و تحمیل هزینه‌های مضاعف
  4. محدودیت‌های اجرایی پانسمان و بعضا جراحی
  5. عدم پاسخ‌دهی صد درصدی به درمان
  6. واکنش‌های بعضا آلرژیک نسبت به محصولات زخم
  7. روش‌های غیر علمی و دردسرساز غیراصولی

راه مرتفع سازد و با ساده‌ترین روش ممکن و اکثراً فقط با یک پانسمان پاسخ قطعی درمان را در کوتاهترین زمان، که برای بسیاری از پزشکان و درمانگران خارج از تصور است ایجاد کرده و سلامتی و آرامش از دست رفته بیماران را تامین کند.

یکی از اجزای اصلی ماتریکس خارج سلولی، هیالورونیک اسید (HA) می‌باشد که به طور طبیعی در بدن ساخته می‌شود و در بسیاری از اندام‌ها و بافت‌های بدن انسان از جمله پوست، مفاصل و چشم یافت می‌شود.

هیالورونیک اسید

محققان کمپانی آنیکا آمریکا با اخذ پتنت 15 ساله HYAFF که روش تولید اسید هیالورونیک با منشا انسانی به روش Recombinant می‌باشد و عملیات استریفای کردن آن در چندین مرحله جهت ایجاد خاصیت ترمیم‌کنندگی بافتی و دست یافتن به 12 تاییدیه بین‌المللی من‌جمله FDA آمریکا و CE اروپا توانسته‌اند تنها پانسمان بیولوژیک نسل چهارم در دنیا را طراحی و تولید نماید.

 

نقش اسید هیالورونیک در ترمیم انواع زخم‌ها:

1) عملکرد مدیریتی: ایجاد یک ماتریکس پروتئوگلیکانی در ارتباط با رشته‌های فیبرین و کلاژن موجود در موضع

2) افزایش مهاجرت سلولی به موضع آسیب دیده، Fibroblasts, Keratinocytes Platelets

3) خواص آنتی بیوتیکی طبیعی فوق قوی موضعی با تحریک ترشح B Defencine 2 و آزادسازی رشته‌های پپتیدی HABP 42, HABP52, HABP 35 که منجر به اثربخشی 10 برابر بیشتر از قوی‌ترین آنتی‌بیونیک‌های رایج موجود در بازار می‌شود

4) عملکرد نئوآنژئوژنزیس جهت ایجاد یک شبکه مویرگی جدید برای ترمیم کامل بافتی و برقراری خون‌رسانی حتی در مواضعی که انسداد عروقی توسط سونوگرافی و آنژیوگرافی تایید شده است.

5) آنتی رادیکال آزاد: مهار کننده سیکل آزاد پروتئین‌ها، محافظت در برابر آسیب‌های ناشی از اکسیداسیون، محافظت در برابر آنزیم‌های پروتئولیتیک

6) تنظیم تولید کلاژن: جهت عدم ایجاد کانترکچرهای ناموزوی پوستی و عدم تشکیل بافت کلوئیدی

7) بازسازی کلیه نسوج: به عنوان تنها پانسمانی که توانایی بازسازی کلیه بافت‌های از دست رفته در هر ضخامت و در هر ابعادی دارد، بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

8) حفظ تعادل رطوبت در بستر زخم: از آنجایی که اسید هیالورونیک به عنوان یک ماده هوشمند در مواجهه در زخم عمل می‌کند، بالانس رطوبت زخم را حفظ کرده و موضع را جهت فراخوانی هرچه بیشتر سلولی برای احیاء بافتی مساعد می‌کند.