مزایا و خطرات استفاده از پنیر برای افراد مبتلا به دیابت

مزایا و خطرات استفاده از پنیر برای افراد مبتلا به دیابت

 بررسی اجمالی

آیا افراد مبتلا به دیابت می توانند پنیر بخوردند؟ جواب در بسیاری از موارد مثبت است چرا که پنیر خوشمزه است، دارای مقدار زیاد کلسیم است و شامل مواد مغذی بسیار است که نقش مهمی در یک رژیم متعادل دارد. البته باید چند پیشگیری را هم در نظر گرفت. مطلب زیر را بخوانید تا متوجه شوید که افراد مبتلا به دیابت باید چه نکاتی را درمورد خوردن پنیر رعایت کنند.

 مزایای استفاده از پنیر برای افراد مبتلا به دیابت

کمک به ثابت نگه داشتن گلوکز در یک سطح سالم

افراد مبتلا به دیابت باید به مقدار گلیسمی مواد غذایی توجه داشته باشند. این مقدار براساس سرعت هضم کربوهیدرات در مواد غذایی ارزیابی می شود.

شاخص گلیمسی یک مقیاس 100 درجه ای می باشد که غذاها را براساس سرعت افزایش قند خون درجه بندی می کند. غذاهایی با شاخص گلیسمی بالاتر، سریع‌تر قند خون را بالا می برد. بیشتر پنیرها فاقد هرگونه کربوهیدرات هستند پس شاخص گلیسمی آن ها بسیار پایین است. با این حال، این مقدار در برخی از پنیرها بیشتر از سایر می باشد. برای مثال، یک اونس پنیر چدار فقط شامل 0.4 گرم کربوهیدرات است درحالی که پنیر سویسی در هر اونس 1.5 گرم کربوهیدرات دارد. بنابراین بررسی خصوصیات مواد مغذی پنیرهای مختلف بسیار مهم است.

منبع غنی پروتئین

 پنیر یک منبع غنی پروتئین می باشد. زمانی که کربوهیدرات و پنیر با هم خورده شود، دیرتر سوزانده می شود. پروتئین هم چنین به افراد کمک میکند که زمان بیشتری احساس سیری کنند بنابراین میل آن ها برای خوردن غذاهای ناسالم کاهش پیدا می‌کند.  

مقدار پروتئین در پنیرهای مختلف متفاوت است. برای مثال، یک اونس پنیر پارمیزان شامل 10 گرم پروتئین می باشد درصورتی که یک اونس پنیر چدار، 7 گرم پروتئین دارد. یک اونس پنیر کوتاژ کمتر از 3 گرم پروتئین دارد.

پنیر پارمیزان پنیر چدار

کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2

مطالعه نشان داده است که پنیر در وهله اول، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. مطالعه سال 2012 نشان داد که خوردن حدود دو قطعه پنیر در روز (حدود 55 گرم) خطر ابتلا به دیابت را 12 درصد کاهش می دهد. با این حال، باید احتیاط کرد چرا که عوامل خطر در کشورهای مختلف متفاوت است. محققان گفته اند یافته ها نیاز به تحقیق بیشتر دارند.

 خطرات استفاده از پنیر در افراد مبتلا به دیابت

با وجود خصوصیات مثبت پنیر، استفاده از آن خطراتی را به همراه دارد که باید به آن ها توجه کرد. مواردی که باید به آن ها توجه داشته باشید شامل نکات زیر است:

زیاد بودن کالری و چربی پنیر

تحقیقات نشان داده است که برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، چربی لبنی بهترین گزینه نمی باشد. درحالیکه می تواند چربی لبنی را به طور متوسط استفاده کرد اما چربی های غیراشباع گرفته شده از روغن گیاهی، دانه ها و مغزه ها گزینه های سالم تری می باشند. انجمن کشاورزی ایالت متحده آمریکا پیشنهاد می کند حداکثر 10 درصد کالری روزانه باید برگرفته از چربی های اشباع باشد.

کالری پنیر هم زیاد است بنابراین کنترل جزئی هم مهم است. برای مثال، یک اونس از پنیر چدار، 113 کالری دارد. پنیرهای کم چرب یا فاقد چربی می توانند گزینه های سالم تری باشند.

بی قراری و آلرژی به لبنیات

ممکن است افرادی نتوانند از لبنیات استفاده کنند و به آن‌ها آلرژی داشته باشند. خوشبختانه، مواد غذایی دیگری مانند مغزه‌جات ها وجود دارند که مواد مغذی مشابه با پنیر دارند. همچنین پنیرهای فاقد محصولات لبنی، گزینه های خوبی می باشند؛ گرچه معمولاً آن ها پروتئین کمتری دارند. برای مثال، یک قطعه از پنیر چدار گیاهی، فقط یک گرم پروتئین دارد.

سدیم زیاد پنیر

افراد مبتلا به دیابت به سدیم محدودی نیاز دارند چرا که سدیم باعث افزایش فشارخون می شود و بیماری های قلبی به دنبال خواهد داشت. بعضی از پنیرها نسبت به سایر، سدیم بیشتری دارند. برای مثال، یک اونس پنیر فتا شامل316 میلی گرم است درصورتی که یک اونس پنیر موزاریلا فقط 4 میلی گرم سدیم دارد. شما باید برچسب های بسته بندی آن ها را بررسی کنید و گزینه ها با مقادیر کم سدیم را انتخاب کنید. انجمن کشاورزی ایالت متحده آمریکا مقدار 13 تا 2300 میلی گرم سدیم در روز را برای جوانان و کودکان پیشنهاد می‌کند.

 چگونگی مصرف پنیر

بهترین گزینه برای انتخاب پنیر، پنیر طبیعی با مقدار کم چربی می باشد. از پنیرهای فراوری شده که دارای مقدار زیادی سدیم و چربی هستند، استفاده نکنید. پنیرهایی مانند فتا و اِدام، شامل مقدار زیاد سدیم هستند درصورتی که سدیم پنیر موزاریلا و اِمنتال کمتر است.

پنیر اِدام پنیر فتا


به علت اینکه پنیر، اثر کمی بر روی گلوکز دارد اگر با غذاهایی با شاخص گلیسمی زیاد خورده شود، می تواند تاثیر گلوکز آن ها را متعادل کند. میان وعده هایی مانند یک سیب با پنیر و یا یک مینی پیتزا پخته شده با آرد گندم، سبزیجات تازه و پنیز موزاریلا گزینه های خوبی هستند. درحالی که خوردن پنیر در یک وعده راحت است اما بهتر است که مقدار آن محدود باشد. مقدار معمول مصرف پنیر 1.5 اونس پنیر طبیعی و یا 2 اونس پنیر فراوری شده است.

 چشم انداز

اگر که شما مبتلا به دیابت هستید، پنیر گزینه ی خوبی برای اضافه کردن به رژیم غذایی خود می باشد. با این حال، باید به اندازه و همراه با سایر غذاهای سالم استفاده شود.